Saturday, 10 November 2012

LAGI MELAYU MEREMPAT !!!! DAP P.PINANG SEMAKIN KURANG AJAR


DAP P.Pinang semakin kurang ajar meroboh rumah warga emas yang mempunyai anak OKU..xde hati perut btul..napelah ade lagi org suke DAP ni kan?? nak roboh ke ape ke beri notis dululah, at least org dpt prepare, nak pindah barang2 berharga ke ape ke..jahat tul DAP, da mcm rejim zionis jer - anne

Seorang warga emas hanya mampu mengalirkan air mata melihat sebahagian rumah pusaka keluarganya di Lengkok Sungai Gelugor di sini dirobohkan oleh pihak Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) pagi semalam.

Bahagian hadapan rumah Mariam Tahir, 72, yang berusia hampir 100 tahun itu diruntuhkan oleh jentolak penguat kuasa MPPP semasa dia keluar ke pasar kira-kira pukul 9.30 pagi atas alasan dibina tidak mengikut peraturan ditetapkan.

Menurut Mariam, sebaik pulang dari pasar, dia terperanjat apabila melihat pekarangan rumahnya dipenuhi anggota MPPP serta beberapa anggota polis untuk menjalankan tugas meroboh.

Jelas Mariam, dia amat kecewa dengan sikap pegawai MPPP dan pemimpin kerajaan negeri yang tidak prihatin dengan nasibnya.

"Saya dah tua, anak pula OKU. Kehidupan kami bergantung dengan wang bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat," katanya.

No comments:

Post a Comment