Thursday, 15 November 2012

Khalid Gagap Disekeh @NohOmar Kerana Mempermainkan Yayasan Selangor !

Ini lagi kisah MB yang pekak.Walaupun dah berkali-kali dicabar, namun sahingga hari ini MB yang gagap ni, masih bisu.

Baik kisah pasir, YBK, aset PKNS, sampah mahupun isu air, tiada yang lebih bisu dari Khalid Gagap.

Sebelum rakyat Selangor kecoh dengan isu Pakatan Haram nak melelong aset hartanah Unisel, isu berkaitan tanah Yayasan Selangor ini telah berjaya ditenggelamkan agar isu ini didiamkan.

Namun, bangkai gajah mana nak sorok.

Bagaimanapun, Dato Sri Noh Omar berjaya membuat Khalid Gagap lebih bisu dengan cabaran yang terbaru ini.

Berikut laporan dari KLPos;

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim digesa untuk menafikan dakwaan bahawa beliau telah membuat keputusan pengambilalihan semula tanah Yayasan Selangor lebih awal sebelum mendapat kelulusan dalam mesyuarat Exco Kerajaan Negeri.

Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Noh Omar berkata, Menteri Besar itu telah menghantar surat mengarahkan Pengurus Besar Yayasan Selangor, Ilham Marzuki supaya menguruskan pengambilalihan tanah tersebut kerana ia sudah dibincangkan di peringkat lembaga pengarah.

"Sedangkan mesyuarat Exco Kerajaan Negeri hanya memutuskan mengenai pemilikan tanah itu pada 18 Mei 2011 telah bersetuju supaya tanah atas nama Yayasan Selangor diserah balik dengan segera tanpa syarat.

"Maknanya di sini, Abdul Khalid telah membuat keputusan lebih awal sebelum mesyuarat Exco Kerajaan Negeri berlangsung."

"Beliau cakap tidak serupa bikin dan buat kerja hentam keromo," jelas Noh kepada media di Bangunan Umno Selangor semalam.

Tambah Noh, pihaknya mempunyai bukti surat yang dihantar kepada Pengurus Besar Yayasan Selangor itu yang bertarikh 22 Mac 2011 .

"Jadi kita minta dia nafikan keputusan yang pengambilalihan tanah yang telah dibuat lebih awal," katanya.

Sebelum ini, Pengerusi Ahli Jawatankuasa Bertindak Saya Anak Yayasan Selangor, Badrulzaman Baharuddin mendakwa Yayasan Selangor telah dipermainkan oleh kerajaan Negeri demi kepentingan pihak tertentu.

Beliau turut menuntut agar Kerajaan Negeri Selangor di bawah pentadbiran Abdul Khalid memberi penjelasan penuh berhubung status tanah milik Yayasan Selangor itu yang kini didakwa dipindah milik untuk memberi laluan kepada pembangunan Pusat Kebudayaan Cina.

No comments:

Post a Comment