Wednesday, 12 December 2012

SELANGOR AGRO FEST 2012 JADI AGROCHAIR @NOHOMAR PULA DIPERSALAHKAN
Selangor Agro Fest 2012' membuka tirainya semalam dengan kehadiran pegawai penganjur lebih ramai dari pengunjung.

Amat malang, apabila para peniaga mula bersuara dan merungut dengan kehadiran pengunjung yang sangat mengecewakan.

Namun pihak penganjur telah meyakinkan para peniaga bahawa mereka pasti untung besar di hari kemuncak program apabila Ustaz Azhar Idrus akan menyampaikan ceramah di tapak lokasi 'Selangor Agro Fest 2012', kawasan letak kereta Stadium Shah Alam.

Sambutan hambar terus membelenggu, apabila majlis pelancaran Jelajah Buku dan Pidato Anak Muda sempena 'Selangor Agro Fest 2012' malam tadi, hanya dihadiri tidak sampai 40 orang sedangkan 2000 tempat duduk disediakan.

Lebih memilukan, pengunjung yang hadir adalah di kalangan ahli Akademi Pak Sako dan Alumni Sekolah Politik yang turut terlibat sebagai penganjur program pada malam itu.


Ternyata, program malam tadi bukan majlis ilmu dan pidato seperti diuar-uarkan, tetapi adalah majlis politik apabila dalam ucapan Haziq Abdul Aziz, Presiden Kelab Mahasiswa Keadilan, beliau dengan penuh emosi mencaci dan menghina kerajaan.

Beliau antara lain menyalahkan kerajaan kerana mengawal kebebasan media. Mahasiswa yang menyokong kerajaan dikatakan bodoh kerana cetek ilmu.

Haziq turut menyeru supaya hadir beramai-ramai pada 12 Januari 2012 di 'Himpunan Kebangkitan 1 Juta Rakyat' akan datang untuk menumbangkan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Yang melucukan, ucapan Haziq hanya didengari oleh rakan-rakannya sendiri yang tidak sampai 40 orang itu.

Exco Pemodenan Pertanian, Pengurusan Sumber Alam dan Pembangunan Usahawan, Dr. Yaakob Sapari sebelum ini mensasarkan jumlah jualan sebanyak RM 1 juta dan kehadiran pengunjung seramai 500,000 orang di 'Selangor Agro Fest 2012'.

Selanjutnya KLIK SINI

No comments:

Post a Comment