Thursday, 7 November 2013

KARPAL OKU KECEWA KEMENANGAN PAS DI PRK SUNGAI LIMAU !!!!! TAKBIRRR

SEKURANG-KURANGNYA kenyataan Pengerusi DAP, Karpal Singh yang mahu semua parti politik dan pertubuhan profesional yang berasaskan kaum dan agama dibatalkan pendaftaran dapat dilihat dari dua aspek.

Pertama, betapa DAP tidak dapat menutup perbezaannya dengan sekutunya Pas, sekaligus menunjukkan hubungannya dengan Pas sekadar berkepentingan politik sempit semata-mata dan tiada persamaan dalam asas perjuangan mereka. Kenyataannya itu secara jelas terkena kepada Pas, parti yang didaftarkan dengan menggunakan nama Islam. Mereka tidak pernah sekata dalam banyak perkara dasar. Karpal sebenarnya telah mempamerkan belangnya secara terbuka.

Lagipun, kalau diamati, DAP walaupun tidak mengaitkan dirinya dengan mana-mana kaum,  berpandangan semua tahu bahawa ia parti yang cenderung memperjuangkan kepentingan satu kaum. Justeru, jika itu teori dan kepercayaan Karpal, bagaimana pula dengan kedudukan DAP?


Kedua, amat jelas DAP semakin terdesak dengan kemelut dalamannya iaitu pemilihan Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) yang walaupun telah diadakan semula, ia masih berpanjangan. Terdapat ahli-ahli DAP membuat laporan kepada Pendaftar Pertubuhan (ROS) yang masih tidak berpuas hati dengan pemilihan semula CEC tersebut. Jadi, Karpal seolah-olah mahu mengalih perhatian ramai terhadap masalah dalaman partinya yang nampaknya tiada kesudahan.

Ketika DAP berdepan dengan proses pemilihan CEC yang terus dipersoalkan yang difahamkan sehingga sekarang belum disahkan lagi, ia seolah-olah cuba mengheret sama pihak lain termasuk sekutunya dalam kemelut yang melibatkan soal pendaftaran.

Karpal perlu memastikan partinya menyelesaikan dahulu isu dalaman sebelum bercakap soal lain yang menyentuh pihak-pihak lain.


“Inilah strategi DAP. Mereka mahu terapkan konsep Malaysian Malaysia yang menganggap semua bangsa adalah sama rata dan DAP mahu menghapuskan bangsa.

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete